Nieuw PB voor Dennis en Ron!!

Nieuw PB voor Dennis en Ron!!

Locatie: Les Etangs de l’Abbaye, Heron.
Zaterdag 26 mei. Ik was erg vroeg aanwezig aan het meer, al om 6:45 terwijl het pas om 8:00 open gaat. Ik wilde praten met vissers die aan het inpakken waren. Zo kon ik namelijk weten wat op dat moment de betere stekken waren.

Een paar Engelsen vertelden me dat op stek 19 de meeste vissen gevangen waren. Geen echt grote, maar toch tegen de dertig stuks met als grootste eentje ergens in de 40 LB.
Snel naar het clubhuis terug. Shit, er stonden al een paar mensen in de rij. Als ze maar niet allemaal op Heron zitten dacht ik.

Het inchecken ging langzaam, maar uiteindelijk had ik de sleutels om door het hek te gaan. Ik ging er als een speer vandoor richting stek 19, met een omweg om anderen proberen in te halen. Op het terrein mag je maar 20 kmh maar ik heb de 50 kmh wel gehaald. Ik heb wel een paar stuiteringen gemaakt met de auto, want er liggen daar een soort drempels zonder bordje.. ;), maar ik was er als eerste. De Engelsen die aan het inpakken waren, waren zeer behulpzaam en hebben goed uitgelegd waar te vissen. Een enkel probleem: de wind was al 2 dagen gedraaid en alle vis lag aan de andere kant van het meer (stek 10 – 13).

Ondertussen was Dennis gearriveerd. We hebben alles rustig uitgepakt en zijn daarna gaan vissen. Ik viste met pellets, Dennis met popup ananas, ook gebruikte hij The Cell pellets. Dat heeft-ie wel geweten. Tot de volgende dag heeft-ie 4 zeelten gevangen.
Ik had nog geen piep gehoord. Het was pas aan het begin van de volgende avond (17:00) dat we de eerste karper zagen springen. Dit was midden op Dennis z’n stek (die rechts zat). Vijf minuten later springt er een aan de linkerkant van mijn stek….

Normaal hadden we willen wachten met uitvaren tot ± 19:00, maar door het springen begonnen we maar onmiddellijk. Alles ligt goed en wel een uur als Dennis een aanbeet krijgt. Na een stevige dril vanuit de boot en een aantal keer vastgezeten te hebben in het wier hebben we eindelijk de vis in het net. Toen we ‘m zagen, zaten we al te juichen in de boot. Het was duidelijk White Tips…. Geweldig, de eerste keer naar nieuw water en dan meteen een 25 kg-vis die ook nog eens heel erg mooi is!!

Lees Verder

Dennis met White Tips op 25 kg.