Trekking

Tijd om te gaan vissen

Gisteren was de grote opening van de Carp Angling World Championship 2011. In de Waddington Arena was het een drukte van jewelste toen alle deelnemers samenkwamen voor het trekken van hun stek waar ze de aankomende 115 uur non-stop zullen strijden voor de overwinning in deze prachtige wedstrijd. Tijdenhttp://www.ebizu.nl/wp/wp-admin/post.php?post=186&action=edit&message=6s de opening was er ook een kleine visbeurs dus Ron en ik waren lekker op tijd aanwezig om een kijkje te nemen. Het is leuk om te zien dat het karpervissen zich de afgelopen jaren in Amerika flink heeft ontwikkeld. En dat er vooral steeds bewuster met de karper wordt omgegaan. Je merkt ook dat de Amerikanen het helemaal geweldig vinden dat er vissers helemaal vanuit Nederland komen om deel te nemen aan deze wedstrijd. Het was dan ook erg leuk om gezellig met iedereen te praten over vissen en te horen hoe iedereen dit beleeft.

Op naar het podium

Om 18.00 uur was het tijd voor de loting van de stekken. Na de vissersparade (heel apart als je in een hele lange rij naar binnenloopt terwijl iedereen voor je klapt) werd het tijd om richting het podium te gaan. Twee dagen ervoor hadden Ron en ik heel het parcours bekeken om zo een beeld te kunnen krijgen van waar we dachten een kans te kunnen maken tijdens de wedstrijd. Kijkend naar stroming, wiervorming, diepte, springende karpers en zo hadden een aantal stekken onze voorkeur en wisten we ook waar we zeker niet wilde zitten. Als 13e mochten we naar voren komen en na het gebruikelijke handenschudden trok ik nummer 31 en Ron nummer 12. Dit waren allebei geen voorkeurstekken van ons, maar omdat stek 31 een kopstek was en we toch het idee hebben dat we hier vis kunnen vangen, kozen we voor 31.

Ik kan niet wachten

Op het moment dat ik dit schrijf is het al 01.30 uur (NL 07.30 uur) en heb ik nog geen oog dicht gedaan. Ik zal blij zijn als we, zodra het licht wordt, richting onze stek kunnen om ons kamp op te zetten en alles klaar te maken. Dan kunnen we, zodra de wedstrijd begint om 15.00 uur (NL 21.00 uur), er meteen vol tegenaan gaan. Hopelijk kunnen we morgen in een nieuw verslag er weer wat foto’s van vissen bij doen ;).

Remco Akkermans